Før semesteret begynner er livet ofte noe roligere enn etter skolen har begynt for fullt. Dette kan derfor være et godt tidspunkt å delta på en før-skolestart-fest, mens man enda har tid til å ha det litt gøy. Det kan i tillegg være en god mulighet til å bli kjent med noen nye personer før skolen starter, noe som alltid gjør skoledagen litt bedre. Dersom man skal på fest er det greit å ha planlagt antrekket på forhånd, så alt er klart.

Finn en passende festkjole

Det første man bør begynne å tenke på er hvilken type antrekk man skal velge til festen. Her finnes det et stort utvalg å velge mellom, men man bør alltid sørge for at man har en festkjole som passer til temaet for festen. Det er sjeldent morsomt å føle seg for lite pyntet til en fest, men det er heller ikke gøy å føle seg overpyntet, sammenlignet med de andre gjestene. Man bør derfor sørge for å lese invitasjonen og kleskoden for festen nøye og planlegge antrekket deretter.

Festkjoler for en formell fest

Dersom det er snakk om en formell fest trenger man ikke å være redd for at kjolen skal bli for overpyntet og man kan fint finne en elegant festkjole. Her finnes det flere valg, men en gulvlang festkjole er vanligvis en sikker vinner. Her kan man velge mellom enkle festkjoler i stoff som silke, eller kjoler med større skjørt som gjør enda mer ut av seg. Dersom det ikke er invitasjon til et ball vil derimot kjoler med altfor store skjørt, som minner mer om ballkjoler, likevel kunne bli litt for mye. 

For noen stilige og moderne detaljer kan man velge en kjole med åpen rygg, eller med stropper som krysser ryggen på ulike måter. En annen detalj som antakeligvis alltid kommer til å være på mote er kjoler med høy splitt. Her kan man også velge en kortere splitt om man er mer komfortabel med det, eller om festen er noe mindre formell.

Festkjoler for en uformell fest

For uformelle fester bør man velge kjoler som ikke gjør at man ser altfor stivpyntet ut. Noen gode alternativer kan være å velge en minikjole som ikke er altfor kort, men uten for mye dekor på overdelen av kjolen. Særlig en tettsittende, kort kjole vil garantert gjøre at du får oppmerksomhet på dansegulvet, uten at man trenger å bekymre seg for å være overpyntet. I tillegg vil kortere kjoler være langt enklere å kunne danse og ha det moro i. En annen type kjole som kan passe fint er å velge en asymmetrisk kjole. Her vil man få både fordelene ved å ha en kjole som ikke er gulvlang, samtidig som den vil minne mer om en lengre kjole enn en minikjole. Skal man delta på en sommerfest kan dette være ekstra praktisk, men også foldekjoler er ofte et perfekt valg for sommerlige fester. Disse er både enkle og elegante på samme tid.